over mij

Over mij

over mij

Over mij

In 2005 ben ik met C-clus gestart als organisatieadviseur op het gebied van kwaliteit. Ondertussen kan ik zeggen dat ik ruime ervaring heb in de zorgsector. Ik ben jaren geleden gestart als leerling ziekenverzorgende in woonzorg- en behandelcentrum Ielânen in Sneek. Vervolgens heb ik daar een aantal jaren gewerkt als praktijkopleider op de afdeling Opleiding, Vorming en Training. In die jaren werd Ielânen onderdeel van Plantein (nu Patyna). Ondertussen heb ik hbo-v en de opleiding tot docent verpleegkunde afgerond. En zo kwam ik steeds meer in aanraking met kwaliteitsmanagement.

Ervaring en activiteiten

Eind jaren negentig ben ik overgestapt naar Zorggroep Hof en Hiem. Hier heb ik als kwaliteitscoördinator het kwaliteitsmanagement opgezet. In die functie mocht ik mij bezighouden met organisatieontwikkeling, met de ontwikkeling van integraal kwaliteitsmanagement in het bijzonder. Dit had als resultaat dat Hof en Hiem als één van de eersten in de sector het HKZ/ISO-certificaat heeft behaald. Ik ben mijzelf blijven ontwikkelen door in die periode diverse cursussen en workshops te volgen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Ook heb ik de training Lead auditor gevolgd bij Lloyds.

Naast mijn werk ben ik voorzitter van Kwaliteitsnetwerk Noord. Een netwerk waar ik zelf initiatiefneemster van ben en waarbij vijfentwintig kwaliteitsfunctionarissen, allen werkzaam in het noorden, zijn aangesloten. Ook ben ik voorzitter van Ondernemersvereniging Sint Nicolaasga. Samen met mijn medebestuursleden wil ik het ondernemersklimaat in ons dorp te stimuleren.

c-clus organisatieadvies aan management, kwaliteitsfunctionarissen, leidinggevenden en teams

Verbinden

Ik houd van verbinden: zorgen dat de juiste mensen met elkaar aan tafel zitten om dingen zo efficiënt mogelijk te bereiken. Maar ook het verbinden van de verschillende onderdelen in een organisatie is wat ik belangrijk vind. Want niets staat op zichzelf, alles heeft samenhang.

Aanpakken en doorpakken

In mijn werk ben ik praktisch en pragmatisch. Ik ben een doorpakker en ga graag terug naar de bedoeling. Dat betekent dat ik niet het type ben van de uitgebreide beleidsnota’s en plannen, maar graag de dingen aanpak waar het echt om gaat.

Ik word blij als ik mensen in beweging krijg en helderheid verschaf. Ik vind het mooi om van iets ingewikkelds iets simpels te maken en dat het dan op zo’n manier begrijpelijk wordt voor iedereen. Enthousiasme is wat mij kenmerkt. Ik hoop daarmee anderen verder te brengen en hen in te laten zien hoe leuk het is om met kwaliteit bezig te zijn!

– Thea Postma